Ion Antonescu, intr-o fotografie timpurie

Ion Antonescu la 22 de ani
Uniforma de sublocotenent
Bucuresti 1904
(multumesc Domnului Emil Boboescu pentru info)
Ion Victor Antonescu (cunoscut și sub apelativul Mareșalul Antonescu; n. 2 iunie 1882, Pitești – d. 1 iunie 1946, închisoarea Jilava) a fost un militar și om de stat român, ofițer de carieră, general, șeful secției de operații a Marelui Cartier General al Armatei în Primul Război Mondial, atașat militar la Londra și Paris, comandant al Școlii Superioare de Război, șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940 până în 23 august 1944 a fost prim-ministru al României și Conducător al Statului.
sursa: Daniel Siegfriedsohn
editare color: jumara

11034113_425629334276816_5811577214495177797_n

5 Responses to Ion Antonescu, intr-o fotografie timpurie

 1. dacusfortis spune:

  Adevarul, istoria realitatea , ca sa fie autentice trebuie preluate de la martori ocular. Cind eram copil am avut placerea sa cunosc unul dintre ofiterii Maresalului care mi-a relatat faptele asa cum sunt ele nu citite sau interpretate. Atunci pentru mine au inceput problemele pentru ca nu stiam daca Maresalul este una si aceasi persoana cu Dumnezeu. Dar ca sa fac pace ma rugam la amindoi. Si acuma ma rog. Ma rog sa vina spiritul Maresalului sa faca dreptate pentru noi toti iubitorii de patrie si pentru cei care vor venii dupa noi. Doamne ajuta!

 2. alvis saracen spune:

  Sunt militar si nu stiam foarte multe amanunte despre maresal, in afara de cele pe care le stia toata lumea legate de razboiul pentru basarabia si impotriva URSS. De curand insa am intrat in posesia unor carti scrise in perioade diferite de timp de autori straini si romani care mi-au schimbat putin parerea despre maresal si am inceput sa-l percep mult mai diferit decat inainte. Mi s-a mai domolit elanul patriotic si mandria nationala care imi rasareau cand vorbeam de acele vremuri cand am aflt ca este la originea masacrarii a circa 300 000 de evrei si tigani in Regat si Basarabia.

  Alte detalii care mi-au turnat amaraciune si dezamagire in suflet:

  În data de 12 martie 1907, tânărul sublocotenent Ion Antonescu a ordonat la Galați deschiderea focului împotriva unui grup de 200 de țărani aflați în drum spre negocieri la oraș, ceea ce s-a soldat cu moartea a 12 oameni din grupul de țărani.

  În zilele de 22 – 24 octombrie 1941, militari români au ucis între 25 000 – 34 000 de evrei din orașul Odesa, împușcați, spânzurați, explodați, sau arși de vii) Alți aproximativ 45 000 de evrei au fost trimiși de la Odesa în lagărul de concentrare Bogdanovca, unde au fost uciși aproximativ două luni mai târziu

  Detalii despre cariera militara:
  – 16 septembrie 1940: s-a autopromovat la gradul de general de corp de armată.
  – 5 februarie 1941 conform decretului nr. 841, s-a autopromovat la gradul de general de armată.
  – 21 august 1941: s-a autodecorat cu ordinul Mihai Viteazul clasa a II-a si I-a[22].
  – 22 august 1941: s-a autopromovat la gradul de mareșal

  • dacusfortis spune:

   Si altii au incercat sa-l descrediteze pe Maresal, tot fara succes. Care sa fie oare satisfactia unor asemenea exemplare, faptul ca nu sunt romani, sau ca toata viata lor n-au adus nici un aport la societate (ROMANEASCA). Ce lichele ordinare. Dezgustator!

  • Dan spune:

   Alvis .. ia sa ne spui si noua cartile acelea.. nu le dau crezare.

 3. alvis saracen spune:

  „pentru Basarabia”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: