Mareşalul Ion Antonescu – un erou-martir

Un articol de Dr. Veaceslav Stanila

La 5 iulie 2011, în ziarul „Adevărul”, dr. Igor Caşu a publicat articolul „Este Ion Antonescu un erou sau nu ?” În câteva rânduri istoricul menţionat ne recomandă să nu-l glorificăm pe mareşalul I. Antonescu pentru că „elogierea lui Antonescu – aliat al lui Hitler – în România şi Republica Moldova are o conotaţie antieuropeană…”

Notă: Mareşalul Ion Antonescu este un erou-martir din următoarele considerente:

1) Erou – pentru că în 1941 a fost în fruntea armatei române care ne-a eliberat de ocupanţii sovietici, salvând, astfel, vieţile a peste 2 mln. de români care locuiau în Moldova de est (actuala Republica Moldova),

2) Martir – pentru că a fost omorât de ocupanţii sovietici (în 1946, după simularea unei judecăţi, cu încălcarea legislaţiei de atunci a României).

Întrebare: Ne-a scăpat ceva ?

15 Responses to Mareşalul Ion Antonescu – un erou-martir

 1. om simplu de la tara spune:

  si Stalin a fost aliatul lui Hitler si asta nu jeneaza „Europa”; „Europa” continua sa faca comert si sa cumpere gaze de la rusi si sa’i invite sa faca parte din tot felul de comisii si comitete etc impotriva atitudinei lor „antieuropeene”… maresalul jeneaza din cauza ca a fost nationalist si ca s’a opus unor grupuri de interese; Dr Casu ar trebui mai intai sa se intrebe ce’i mai important: „antieuropenismul” sau antiromanismul ? sunt cei de afara mai importanti decat cei de acasa ? care interese trebuie sa primeze: ale „Europei” sau aler Romaniei ? propaganda si’a facut efectul… unii semidocti de’ai nostri nu se mai simt romani ci „europeeni”… in timp ce „europeenii”, ei, stiu sa’si apere interesele lor fff bine, utilizand printre altele si la nevoie si niscavai mediocritati est-europeene

  • dobos spune:

   FOARTE BINE AI RASPUNS OMULE DE LA TARA DACA ROMANII AR FI PE JUMATATEA LUI ANTONESCU LA PATRIOTISM AM FI AJUNS DEPARTE .ESTE SI EROU SI PATRIOT DESAVARSIT DAR A FACUT GRESELI IN TIMPUL RAZBOIULUI DIN PREA MULT AVANT PATRIOTIC SI ACEASTA I-A ADUS MOARTEA.SA NU MAI GANDIM CA REGELE MIHAI I-A ADUS MOARTEA PRIN ARESTARE PT. CA ORICUM STALIN L-AR FI OMORAT DATORITA CALITATILOR SALE NATIONALISTE SI MILITARE.IL URA SI II ERA UN SPIN IN COASTA LUI. SA NU-L UITAM PE ANTONESCU EL A FOST UN MARE ROMAN DAR IMPREJURARILE ISTORICE I-AU FOST FATALE . SA FIM LUCIZI SI SA REALIZAM CA STALIN NU L-AR FI LASAT IN VIATA DUPA TERMINAREA RAZBOIULUI. AR FI FOST DUS IN CENTRELE DE EXTERMINARE CA MANIU SI BRATIANU SI ACOLO AR FI AVUT O MOARTE MAI GROAZNICA SI NEDEMNA PT.UN MILITAR

 2. Mihai spune:

  O mica precizare: Antonescu e martir nu pentru ca a fost omorat de ocupantii sovietici – pentru asta e erou – ci pentru a fost ucis pentru convingerile sale, la care NU A RENUNTAT NICIODATA. Adica, Romania Mare, cu orice pret! Chiar si al vietii.

 3. deaconss spune:

  As dori sa-mi fac un tablou cu portretul maresalului, ceva maricel, macar de 100×60 cm. Problema este ca nu gasesc o poza cu portretul sau la o rezolutie decenta, astfel incat sa nu iasa pixelat. Are cineva vreo idee? Sau vreo poza de rezolutie mai mare? V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta. Adresa mea de email este fgeorge_90@yahoo.ro (sper ca nu am incalcat vreo regula postand-o). Stima!

  • administrator spune:

   Internetul nu e o sursa prea buna pentru fotografii de mari dimensiuni. Iti recomand sa gasesti o fotografie pe care sa o scanezi la standardul dorit. Ca o varianta: sunt destui tineri talentati la care ai putea apela pentru realizarea unui tablou, in adevaratul sens al cuvintului

 4. Gruparea Palosul dreptatii spune:

  REGULA TREBUIE SA FIE UNA: SA FII ROMAN, SA SIMTI ROMANESTE SI SA IUBESTI TARA SI POPORUL TAU . CU EROII EI CU TOT. DECI SA NU AI TEAMA GEORGE, VEI PRIMI CE AI CERUT.

 5. ESTE UN EROU MARESALUL ION ANTONESCU !
  NU TREBUIA SA FIE ASASINAT . . .
  O MARE NEDREPTATE !

 6. […] Mareşalul Ion Antonescu – un erou-martir […]

 7. Ionel spune:

  Glorie eternä bravului erou national Maresalul Ion Antonescu ! Träiascä vesnic in memoria neamului romänesc aläturi de Mircea, Stefan si Mihai!

 8. Român spune:

  IGOR – ne recomandă să nu-l glorificăm pe Mareșalul Antonescu – ce surpriză!

  • Ionel spune:

   Cine e cu adevärat romän mai citeste putin prin istoria romänilor si in special perioada din 1884 -1947 si prin arhive avem o grämadä de documente referitoare la Eroul national Maresal Ion Antonescu si vedem clar ce interese incomensurabil benefice avea pentru Romänia. PUTINI ROMÄNI AU FOST SI SUNT ASA ROMÄNI CA ION ANTONESCU !. cei cu vederea scurtä väd doar cä a fost aliat cu Hitler si asta a fost räu dar interesele bune pentru Romänia pe care le avea Maresalul nu mai vor sä vadä iar pentru ceea ce dorea el pentru Romänia a plätit cu propria-i viatä si de aceea Maresalul Ion Antonescu este erou national.

 9. maker spune:

  glorie eterna maresalului ION ANTONESCU!

  • Ionel spune:

   Cine e romän adevärat si isi iubeste patria, isi cinsteste eroii si martirii. pentru mine e o onoare sä fiu romän si un mare privilegiu sä i-mi iubesc tara si pe cei ce au luptat, au suferit si s-au jerfit pentru tara mea, i-am säpat in inima si in constiinta mea, nimeni si nimic nu poate schimba ceea ce simt pentru tarä si eroi, cät despre eroul martir Maresal Ion Antonescu spun la fel si eu din adäncul convingerii mele: GLORIE ETERNÄ MARESALULUI ION ANTONESCU!

 10. Cata spune:

  Ion Antonescu este erou natinal fara doar si poate. Ziarul Adevarul este un ziar politic ca si celalalte. Banuiesc ca isi are locatia tot in cladirea costruita de Ceausescu numita „SCANTEIA” si vechea de numire a ziarului a fost pe vremuri tot SCANTEIA. Ca orice ziar „liber” care are un patron cu anumite convingeri politice, aceste articole scrise de acest ziar sunt ”filtrate” ca si in comunism. Ceea ce nu stie ziarul Adevarul sau neaga este faptul ca Hitler imtreuna cu Stalin au facut un plac diabolic in 1939 pentru distrugerea Europei (Hitler lua abuziv jumatate de Europa si Stalin lua cealalta jumatate de Europe adica si jumatate din Polonia si Basarabia nostra a Romanilor). Ion Antonescu a mentionat la intrevederile avute cu Hitler ca il va ajuta pe Hitler doar daca Hitler il va ajuta pe Antonescu sa recupereze Basarabia (luata abuziv de Stalin) si Transilvania luata abuziv de unguri cu ajutorul lui Hitler. De aici deducem clar ca Antonescu a fost nationalist si a dorit o Romanie Mare ca alta data. Bine ca l-ati scos erou pe Regele Mihai care este un tradator inclusiv al Germaniei prin intoarcerea armelor impotriva camarazilor germani din romania, care ne-au aparat de invazia rusilor si americanilor pana in august 1944. Regele Mihai a plecat cu un tren plic cu bogatii cu ajutorul comunistilor si acum a trecut pe persoana fizica jumatate de Romania, palate si paduri si multe alte bunuri. Felicitari! Doar Regele acesta si popii detin jumatate din Romania…noi tinerii nu avem niciun drept. Muncim sa platim taxe care se duc in avutia acestui rege si al altor baroni locali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: