Ion Antonescu si Ewald von Kleist

Ion Antonescu impreuna cu generalul german Ewald von Kleist (iunie 1942)

11 Responses to Ion Antonescu si Ewald von Kleist

 1. om simplu de la tara spune:

  foarte frumos site! felicitari, maresalul a fost un mare patriot, putini isi mai amintesc ca el a participat la strategia care ne-a permis in primul razboi mondial sa iesim invangatori! aveti idee unde a fost facuta fotografia ?

 2. om simplu de la tara spune:

  Stimate Administrator,

  ar fi interesant dupa parerea mea sa postati ceva materiale despre tineretea maresalului, cand era tinar ofiter, despre faptele lui in timpul primului razboi mondial; poate si o lista a decoratiillor lui ?

 3. bogdanar spune:

  ia aici cateva date despre maresal si parcursul sau, ce am gasit repede daca ajuta cu ceva http://www.worldwar2.ro/generali/?article=96

 4. om simplu de la tara spune:

  Stimate Administrator,

  multumesc f mult pt situl web, l’am consultat si este intr’adevar util; maresalul a fost un mare Roman si a trait ca un Roman adevarat; una din dramele – care ma intristeaza nespus – al carei victima este inca careia amintirea lui este atitudinea Regelui Mihai; nici in ziua de astazi MS Mihai nu are curajul – si o spun folosind un eufemism – sa spuna adevarul, nici sa’si asume partea sa de responsabilitate, ba chiar mai rau colporteaza non-adevaruri ! la ce’i foloseste, nu stie el ca lumea cunoaste adevarul ? nu’si da el seama cat de mult a compromis institutia monarhica inclusiv prin pozitiile sale anti-Antonesciene, o instituie careia ii apartine, nu o posedeaza, si pe care maresalul a protejat’o ? trist, si greu de inteles, dar asta’i realitatea…

  cele bune si pe curand !

 5. Dinu S. spune:

  Ion Antonescu a fost un mare patriot roman, nimic de comentat ,dar a savarsit si unele mari erori, mai ales din cauza orgoliului si a setei de putere, care au costat Romania si romanii enorm de mult:
  1. Trebuia sa lichideze monarhia -chiar daca a venit la putere chemat de un monarh,Carol II- ,sa fi organizat alegeri prezidentiale,iar averile monarhiei sa le fi confiscat statul roman si sa proclame republica prezidentiala; el trebuia sa ajunga presedintele tarii si H.Sima premier.
  2. Nu trebuia sa ia masuri represive impotriva Miscarii Legionare ci sa-i lase pe legionari sa scalde in sange fostul regim carlist, fara mila, dar sa stie sa si-l subordoneze pe Sima si pe ai sai brigadisti iar in caz de esec sa-i suprime doar pe ei si nu sa lichideze activitatea intregii legiuni, devenind seful ei suprem.Cu o organizatie nationalista puternica in spatele lui si fara camarila regala nu ar fi ajuns tradat iar milionul de legionari romani ar fi aparat Romania cu succes de hoardele sovietice…
  3.Trebuia sa fi incheiat un tratat politic de alianta cu nemtii,in care sa se prevada clar ce drepturi si indatoriri are fiecare parte in timp de pace sau de razboi, ce teritorii are dreptul Romania sa anexeze, schimburi de populatii ce trebuiau facute, despagubiri de razboi, construirea de fabrici de armament de tip german destinat armatei romane,s.a. Trebuiau avertizati la modul cel mai serios germanii ca Romania nu va accepta niciodata Dictatul de la Viena si ca tara noastra se va folosi de momentul cel mai propice pentru recuperarea Ardealului de N-E(43 mi kmp) dar si a Transcarpatiei(13-14 mii kmp) si Crisanei de Vest(25 mii kmp) pana la Tisa. In martie 1944, odata cu inlaturarea lui Horthy si invazia germana in Ungaria,armata romana trebuia neaparat sa intervina si sa ocupe rapid teritoriile mentionate mai sus dar s-a pierdut o ocazie care a costat foarte mult Romania dupa 23 aug.’44, cand au fost jertfiti multi ostasi romani in luptele ptr. acea parte de tara si culmea ca dupa 25 oct.’44 in Transivania de N-E a fost instalata administratia sovietica si apoi am fost santajati de rusi cu pierderea acestui pamant romanesc in favoarea ungurilor daca nu am fi acceptat guvernul comunist condus de P.Groza, deci s-ar fi evitat acest moment istoric nefericit.
  4.Trebuia sa se ia masuri urgente, chiar din toamna anului 1940, de lichidare a retelelor masonice din tara de lichidare a membrilor si colaboratorilor acestora, de izolare dura a comunitatii evreiesti din tara dar si din teritoriile ce urmau a fi eliberate si trimiterea lor masiva in Palestina si nu in Transnistria; evreii comunisti precum si evreii masoni, impreuna cu masonii de oricare alta etnie trebuiau sa fie suprimati imediat si fara judecata, inclusiv ofiterii si generalii romani masoni.
  5. Trebuia ca in aprilie ’41, odata cu invazia de catre Wermacht a Iugoslaviei, Romania sa ocupe Banatul de V(9 mii kmp) intreg Timocul sarbesc(11-13 mii kmp),precum si Nisul si Pirotul pana la limita Macedoniei, blocand pretentiile bulgarilor in Serbia propriu-zisa si realizarea unui eventual compromis teritorial cu bulgarii carora sa le cedam Nisul si Pirotul(vreo 15-16 mii kmp)in schimbul recuperarii de catre romani a Cadrilaterului(8 mii kmp) dar si a obtinerii Timocului de est cu Vidin,Lom,etc.(3-4 mii kmp), teritorii locuite in majoritate de romani…
  6.In momentul atacului impotriva Rusiei comuniste(22.06.41),Romania trebuia in virtutea tratatului politic ce trebuia incheiat inainte cu germanii, sa elibereze Basarabia,Herta, Bucovina de N si sa alipeassca ptr. totdeauna Transnistria cu Podolia(pana la Bugul de S.,vreo 59-63 mii kmp,cu Vinnita,Camenita,Tarnopol,Odesa,Balta s.a.) precum si toata Pocutia(11 mii kmp,cu Colomeia,Stanislau,Halici,pana la raul Lomnica).
  7.In virtutea tratatului cu nemtii,Romania nu trebuia sa trimita trupe dincolo de Bugul de S dar trebuia sa avem dreptul sa colonizam teritoriul Transnistriei si Pocutiei alipite tarii, cu romani moldoveni de dincolo de Bug-si erau multi,cel putin 4-500 mii si cu aromani din Balcani;ucrainenii si rusii trebuiau sa plece cu totii din aceste teritorii dar si evreii, in timp scurt,cel mult 2-3 luni;infatsarea etnica a acestor teritorii trebuia sa fie favorabila Romaniei chiar daca densitatea ar fi fost mai mica momentan.
  8.Dupa 7 dec.’41, Romania nu trebuia sa declare razboi S.U.A. dar nici Angliei chiar daceste tari ne-ar fi declarat razboi noua.
  Ar fi multe de spus dar ma opresc deocamdata aici…
  Salutari nationaliste tuturor romanilor!

  • administrator spune:

   Istoria nu se scrie cu „ar fi trebuit” sau cu „daca”. Asta e o regula de baza. In rest, fiecare are dreptul la opinie.

 6. Dinu S. spune:

  De acord, d-le administrator, e ceva ce stiu si eu foarte bine. Eu mi-am propus cand am conceput primul comentariu sa evidentiez o asa-zisa istorie virtuala a acelor momente care,in perpectiva viitorului,ne-ar putea fi de folos noua romanilor in implinirea Idealului National…

 7. Iulian Coman spune:

  Un om echilibrat si foarte disciplinat cu o personalitate foarte puternica in care orice negociere cu marele aliat german era mai presus de orice interes al Tarii Romanesti pe care si-a dedicat viata din tot sufletul in slujba ei. Va veni cu siguranta o zi cand marii eroi ai neamului romanesc vor fi acolo unde trebuie si sa-i cinstim cum se cuvine mai presus de orice interese ale evreilor straini de pamanturile noastre si in care acestia conduc lumea si dictand pe propiul nostru pamant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: