Ion Antonescu – Cariera Militara

Mircea Agapie si Jipa Rotaru, Ion Antonescu – Cariera militara, scrisori inedite, Editura Academiei de Inalte Studii Militare, Bucuresti, 1993

5 Responses to Ion Antonescu – Cariera Militara

  1. Ileana spune:

    In primul rand vreau sa felicit pe cei din a caror initiativa exista aceasta pagina.Cred ca nu va fi nici o noutate pentru dvs.daca va spun ca dupa 1989 am asteptat „miracolul” redesteptarii romanilor din letargia impusa de epoca comunista.Dar, ca si mine, presupun ca si-au dat seama multi ca am ignorat ce adanci si distrugatoare au fost „brazdele spiritului muncitoresc facute cu secera si ciocanul”.Romani formand parte dintr-o alta Romanie decat cea a Maresalului Antonescu, domnii astia care nu pot intelege ca numai maretia unui ideal poate da putere unei natii sa se ridice s-au facut stapani pe o tara dezorientat si fara lideri adevarati.Acestia au murit intre 1945-1965 si de atunci orice inteligenta s-a format in Romania sub stindardul „marelui partid”. Cei care ne-am salvat am fost in soapte..intre povestile firave spuse de ai nostri cu avizul..”dar taci din gura, sa nu vorbesti de asta”.Traim inca cu degetul pe buze: ssst..de asta nu se vorbeste!Comunistii si-au facut bine treaba: brazda lor a fost adanca…Cand vom avea curajul sa ridicam fruntea?Cand vom fi atat de ingenunchiati ca nu vom mai putea…Atunci vom simti nevoia si forta spiritului marelui roman Ion Antonescu. Acest om a acumulat in el toata forta unui popoar care dorea sa se ridice. Este miracolul marilor lideri care se nasc..cand vrea Dumnezeu si istoria.Amintiti-va ca s-a apelat la el cand tara era atacata din toate partile, mai ales din interior.Pot intelege multe, un lucru insa ma cost sa”digerez”: cum este posibila restituirea palatului Elisabeta si a altor bunuri unuia care ne-a vandut ca pe niste melusei, ca si tatal lui pentru fustele Lupeascai…si nu putem onora CA TARA memoria celui care a murit cu atata demnitate in fata unui „pluton” comandat de el insusi, care a murit pentru ca tara sa sa-si castige dreptul de stat respectat in Europa? Oare Maresalul a avut drepate ca nu-i meritam nici macar cenusa? Sper ca nu ne va pedepsi pe toti!!Iertati-ma daca intalniti fraze care ar putea parea patetice, dar figura Maresalului m-a facut intotdeauna sa fiu mandra de originile mele. Un salut tuturor celor care citesc!

  2. Nico spune:

    Felicitari pentru initiativa!

  3. Multi l-au crezut totalitar,despot,tiran sau mai stiu eu cum..dar adevarul este ca putini au citit (dintre cei ce afirma) despre Antonescu.Acesta a incercat sa retraga tara onorabil din razboi.nu cum au facut-o cei…care spun ca mai au inca sprante sa o conduca(MIhai )Este bine ca toti tinerii sa stie a face diferenta dinte vorbe si istorie!

  4. --11-- spune:

    nu te vom uita niciodata Maresale! Te vom iubi mereu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: