Ion Antonescu, lucrare semnata Petre Turlea

petre turlea coperta ion antonescu

Luptând împotriva extremei drepte legioanare şi a extremei stângi comuniste, aparent Ion Antonescu a fost înfrânt, fiind asasinat în 1946. La scara Istoriei, însă, Ion Antonescu a învins definitiv atât extrema dreaptă cât şi extrema stângă. El este cel care a rămas în inima Poporului român iar nu adversarii lui – Petre Ţurlea

17 Responses to Ion Antonescu, lucrare semnata Petre Turlea

 1. Eduard spune:

  Am citit cartea, o recomand tuturor. Este foarte buna.

 2. Urmasul Lui Zamolxis spune:

  Tin sa precizez ca la libraria Eminescu nu exista cartea.
  stie cineva de unde o pot procura ?

 3. blogcatalin spune:

  Sfant roman fara mormant…ANTONESCU MARESAL!!!

 4. cipslim spune:


  nu stiu daca stiti acest videoclip, cred ca e dupa caderea Odesei.
  Maresalul de Otel nu va fi uitat ci dimpotriva, va fi repus pe soclu asemenea inaintasului sau Mihai Viteazul.

  • administrator spune:

   nu prea vad ce legatura are fundalul sonor cu filmarea…

   • cipslim spune:

    Are si nu are. Filmarea este din colectia Eva Braun si asta care a postat-o nu are mare idee despre limba romana. Cantecul „Sfanta tinerete Legionara” deranjeaza?. I-am scris intr-un mesaj sa adauge ori ” Drum bun” ori „Treceti Batalioane” sau un cantec care se poate identifica cu Armata Romana.
    Personal consider ca Maresalul se identifica cu scrierile lui CZC si sa nu uitam ca el si-a dat demisia atunci cand CZC a fost arestat. In plus unul din principalii factori ai dezmembrarii facile a Garzii de Fier a fost faptul ca Ion Zelea Codreanu se desprinsese de TPT si adunase in jurul lui Codrenii care ii desconsiderau pe Simisti si adunatura lor de golani care nu mai respectau preceptele legionare. Codreni care se alaturasera Maresalului in momentele rebeliunii.
    In orice caz daca nu stiti cum voi prelua eu video si voi schimba fundalul sonor.

  • administrator spune:

   Fundalul sonor nu deranjeaza dar e de natura sa produca confuzii. Despre identificarea maresalului Antonescu cu scrierile lui Corneliu Zelea Codreanu nu imi voi permite sa ma pronunt.

   Banuiesc totusi, ca e evident pentru toate lumea, faptul ca cei doi aveau idealuri comune dar si suficent de multe puncte divergente in viziunea lor asupra devenirii natiunii romane.

   In rest ar fi bine ca oamenii sa citeasca cit mai mult, sa se aplece asupra documentelor si sa filtreze toate informatiile prin propriul simt critic.

   ps: daca ai putea salva si modifica melodia in sensul celor mentionate de tine in finalul mesajului, o voi urca, cu placere, pe aceasta pagina.

 5. Eduard spune:

  Chiar ieri am vazut la iesirea din Bucuresti un mesaj imprimat pe un perete, ANTONESCU EROU NATIONAL . M-a bucurat foarte mult. Sunt din ce in ce mai multe astfel de mesaje. Jegurile de politicieni de la noi nu il mai pot tine multa vreme in umbra.

  Maresalul este EROU NATIONAL!

 6. Ghincea Marius spune:

  Nu inteleg de ce nu vrem sa ne cunoastem istoria? De ce ne este frica? Ce avem de pierdut?
  Hai sa fim mandrii de inaintasii nostrii, chiar daca au pierdut un razboi. Macar ei au luptat, cu credinta in suflet, pentru acest popor.
  Faptul ca nu avem o statuie a celui care a fost Maresalul Ion Antonescu spune multe despre firea noastra de muritori de rand. Ceea ce nu suntem noi in stare a facut insa Dumnezeu, care intre zidurile unei biserici a pastrat chipul acestui erou national.

 7. Eduard spune:

  Statui au fost, insa dupa Revolutie criminali bolsevici precum Ion Iliescu au dat ordin ca ele sa fie daramate sau acoperite, cazul Bisericii ctitorite de Maresal la Piata Muncii unde bustul sau este rusinos acoperit. Mai toate strazile cu numele sau au fost schimbate, in schimb, Vasile Milea sau Lucretiu Patrascanu, criminali comunisti 100% au strazi in Capitala. Ca sa nu mai vorbesc de Maniu, despre care se spune ca este un asa zis luptator anti comunist, dar care a participat din plin la complotul rusinos din 23 august care a dus la Sovietizarea Romaniei si care in permanenta a avut cate ceva de comentat la adresa Regimului Antonescu. Insa chiar si asa, Maresalul nu va mai putea fi tinut mult timp in umbra.

  ANTONESCU EROU NATIONAL !!!

 8. Burzum spune:

  Am cumparat cartea dar inca nu m-am apucat serios de ea. Sustin in continuare istoria adevarata.

 9. mircea spune:

  Chiar daca leprele rosii au inoculat in poporul roman frica si teama de a-i cinsti memoria cum se cuvine,maresalul Antonescu va ramane pe veci in sufletele noastre.Potaile si cainii comunisti au disparut si vor disparea in continuare cu coada intre picioare pe usa din dos a timpului si istoriei -Dumnezeu sa le plateasca nemerniciile – dar Eroii adevarati ai acestui neam vor ramane in amintirea noastra.Noi le-am cladit un monument in inimi si numele lor va dainui acolo peste veacuri

 10. Elle spune:

  Ce parere aveti despre rahatul asta?

  http:// beranger.org/post/2311856504/ce-sila-mi-e-de-istoricii-romani

 11. A luptat pentru Patrie !
  Maresalul Ion Antonescu este o VICTIMA !
  O mare NEDREPTATE asasinarea sa din 1 Iunie 1946 . . .

 12. Gruia Lucian spune:

  caut cartea Petre Turlea – studentimea romana din Cluj 1944-1946

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: