De la lume adunate…

Se cauta permanent stergerea sa din istoria acestei tari pentru care si-a dat viata. Ca totdeauna intelectualitatea romana dovedeste ca nu are coloana vertebrala, datorita lor este posibil sa renuntam si la alte personalitati istorice: un Stefan cel Mare, Mihai Viteajul, Iamcu Jianu, etc., depinde de unde bate vantul intereselor politice pe care le servesc fara rezerve.
Fata de numele sau exista o interdictie totala in presa si televiziune, unde sunt acei oameni de presa incisivi fata de nedreptatile puterii, poate istoria este un subiect prea greu de patruns pentru ei. Este istoria tarii in care s-au nascut. Cu rele si bune este vorba de trecutul nostru ca natiune.
Este nedrept si revoltator sa tratam istoria in functie cum dicteaza altii, sau nu inteleg eu, nu mai suntem o natiune libera? (Dan Antoniu)

no-keyboard3

Un erou al neamului romanesc.O fotografie a Maresalului se afla in sufrageria mea tot timpul. (Baias Petru)

Ion Antonescu a administrat cum a putut o situatie catastrofala, acuzatiile de genocid, crime contra umanitatii sunt fabulatii comuniste.Curtea de Apel Bucuresti l-a reablitat partial.
Calitatea de jurist ma obliga sa va aduc la cunostinta un lucru: NU EXISTA NICI UN ORDIN SEMNAT DE ION ANTONESCU CARE SA CEARA EXECUTIA UNUI GRUP DE PERSOANE PE CRITERII ETNICE SAU RELIGIOASE (anonim)

Si eu ma numar printre romanii care au un tablou cu Maresalul atarnat pe peretele din sufragerie. Este o onoare pentru mine sa il am in casa mea pe cel mai drept, demn, cinstit, onorabil, iubitor de tara si de neam ROMAN – ION ANTONESCU, MARESALUL MAZILIT de puteri straine. Stima mea si tot respectul pentru ROMANUL ANTONESCU (Petrescu – Constantin Nicoleta)

Indiferent daca in prezent este judecat ca fiind”un erou sau un criminal”noi trebuie sa-l pastram in memorie si in istorie ca un adevarat luptator care si-a iubit tara mai presus de orice si a condus-o asa cum a crezut mai bine.Daca si azi ar mai exista la conducere oameni ca el poate situatia ar fi alta nu,”poate”ci cu siguranta ar fi alta.Am citit un alt documentar despre marele Maresal Antonescu unde era precizat faptul ca si acum in secolul al XXI-lea ramasitele sale in urma executiei de la Jilava mai sunt inca intr-o celula.Terifiant daca asa este intradevar,faptul ca Maresalul Antonescu nu poate sau nu merita sa aiba un loc de veci demn de un Maresal care a iubit acest popor si pe care l-a condus asa cum a crezut de cuviinta si asa cum se prezentau circumstantele la acea vreme (M.P.C.)

One Response to De la lume adunate…

  1. romicagavrila spune:

    In momentele acestea de criza, mai mult politica decat financiara, aveam nevoie de un astfel de om, care sa ne conduca fara intrigi ale clasei politice care mai mult e interesata de ea decat de tara si oamenii ei. In vecii vecilor Antonescu nu ar fi colaborat si guvernat cu UDMR (provenienti dintr-o tara hitleristo-hortista), solutii sunt dar nu vor sa le gaseasca si sa le aplice; interesul lor acum este ciolanul national si noi la urma cand nu vom mai exista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: