Traiasca Maresalul Desrobitor!

primirea-armatei-romane-eliberatoare-in-chisinau1

Primirea Armatei romane in Chisinaul eliberat

5 Responses to Traiasca Maresalul Desrobitor!

 1. babi spune:

  Cam cine vreti sa-i recunoasca pe EROII PATRIEI ?banditii,hotii,mafiozii care au distrus aceasta tara cu poporul sau cu tot?cei care i-au trimes in lagarele de concentrare comuniste?cei care i-au ucis?cei care au ucis sufletul acestui popor?ei nu fac decat sa distruga si putinul pe care inca nu au reusit sa-l distruga.voi,tineri ai PATRIEI,care simtiti si ganditi ROMANESTE,nu mai stati deoparte.uniti-va,sustineti-va unii pe ceilalti,intrati in politica tarii!VETI FI SUSTINUTI DE TOTI PATRIOTII ROMANI!ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

 2. Titus Filipas spune:

  Căpitanul (la 1907) şi mareşalul (în cel de al doilea război mondial) Ion Antonescu a fost obligat de istorie să ia hotărâri implacabile pentru salvgardarea României. Unele hotărâri sunt discutabile, de exemplu participarea sa la împuşcarea ţăranilor români la 1907, pentru a-i împedica pe răsculaţi să atace tîrgurile şi să-i omoare pe evrei, aşa cum se zvonea (bănuiesc că armata română avea informaţii exacte).
  Despre hotărârile sale din cel de al doilea război mondial vreau să comentez:
  1/ Pregătirea celebrului ordin: “Oşteni, vă ordon treceţi Prutul!”, a fost făcută de Ion Antonescu având totală încredere în agenţii de la Intelligence Service. Nu ştia că aceştia erau duplicitari. Aflaţi în posesia informaţiei despre principala direcţie de atac, aceştia au transmis-o unui tînăr politician român în ascensiune, pe nume Gogu Rădulescu, despre care ştiau că era pe ascuns omul credincios ruşilor. Acesta a trecut Prutul, predând sovieticilor planurile de atac ale armatei române. Armata Roşie a organizat ambuscada în care a fost prinsă floarea tinerimii române. De pe urma acelor tineri oşteni români morţi au prosperat apoi Gogu Rădulescu, Ana Blandiana şi Mircea Dinescu.
  2/Trecerea Nistrului a fost hotărâre corectă, însă trecerea Bugului a fost hotărâre eronată. Am citit cu mare atenţie Memoriile lui Winston Churchill despre cel de al doilea război mondial. Acolo scrie clar că Anglia şi America erau pregătite să recunoască drept legitimă frontiera răsăriteană a României până la rîul Bug (aici este vorba despre Bugul din bazinul hidrografic al Mării Negre, pentru că mai există încă un Bug, dar în bazinul hidrografic al Mării Baltice). Documente originale privind acele drepturi istorice ale românilor se află în arhivele din Suedia, probabil şi în arhivele de la Moscova ori Sankt Petersburg (din această cauză mareşalul Ion Antonescu ţinea să negocieze armistiţiul cu Uniunea Sovietică în Suedia, arbitri competenţi fiind diplomaţi suedezi), iar copii legalizate şi valabile exact în acelaşi grad ca documentele originale se păstrează în cancelariile din Londra şi Washington D.C. Ruşii au fost extrem de supăraţi tocmai de trecerea Bugului. Chiar şi acum, orice este negociabil de către România cu marea putere Rusia, exceptând trecerea Bugului! Şi pe bună dreptate, în arhivele occidentale nu există documente care să confirme drepturi istorice Româneşti la răsărit de Bugul pontic!
  3/ Este foarte discutată acum, pro şi contra, hotărârea mareşalului Ion Antonescu de a retrage trupele Româneşti din grupul de armate care se pregăteau să atace Moscova. Acea hotărâre a mareşalului Ion Antonescu a fost judecată de valoare mai curând de inspiraţie mistică, aş zice eu. Sub forţa implacabilă a loviturii germane, ateul Stalin a luat neobişnuita hotărâre de a ordona plimbarea icoanei Theotokos din Vladimir în avion deasupra Moscovei. Şi atacul german s-a oprit! Dar trebuie să amintim că icoana Theotokos din Vladimir era copia şi reprezenta signatura icoanei Theotokos din Vlaherne. Ruşii s-au răzbunat apoi cumplit. Nici măcar un singur militar din acel grup de armate nu a scăpat cu viaţă!

 3. Bizzy spune:

  OSTASI, va ordon: treceti Prutul! (…)
  Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabiei si Codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre. OSTASI, plecati azi pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor.
  Inainte! – Ion Antonescu (22 iunie 1941)

 4. dardala spune:

  Trăiască..!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: